måndag 28 mars 2011

WSJ: Google team med MasterCard och Citigroup för NFC betalningar, filer också patent app

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/27/google-teams-with-mastercard-and-citigroup-for-nfc-payment-demo/:
Ända sedan Nexus S och dess fiffiga små NFC -chip ut på marknaden, det har varit spekulationer om att El Goog planerade en razzia i den mobila betalningar arena för närvarande av maken till Charge Anywhere . Nu ser det ut som att planen kan vara i hög växel, som Wall Street Journal rapporterar att Google hemlighet samarbetar med MasterCard och Citigroup att testa just ett sådant system. Enligt publikationen, den tidiga demo paren "en nuvarande modellen och många komp modeller av Android-telefoner" med befintliga Citigroups sponsrade kredit-och betalkort, och använder telefoner "NFC chips med dem VeriFone läsare hörde vi nyligen om.

Vad mer kan en nyligen offentliggjord patentansökan från besättningen i Mountain View antyder programvaran bakom sådana saker. I ansökan beskrivs en tjänst som ställer upp Google som en tredje part mäklare som tar emot info varukorgen kunder göra beställningar via en enhet (inklusive de för mobila sort), ger dem möjlighet att välja sjöfart och andra alternativ, och ger den totala För kostnad. Den samlar sedan betalning, samordnar transporten, och skickar för information till säljaren att slutföra transaktionen. Så företag kan ha Google hantera alla sina betalningsrutiner med behoven i utbyte för att få en smygtitt på vad folk köper - något som Wall Street Journals källor säger kan vara en del av installationen Googles testa just nu - i motsats till andra tredje tjänster från andra företag, som Paypal, att endast erhålla och utbyta betalning info med handlarna. Ser ut som Alma Whitten (Googles chef för Privacy) har hon fullt upp för henne assuaging den oro ett sådant system kommer ofrånkomligen att skapa i en allt privatliv sinnad befolkning .

WSJ: Google team med MasterCard och Citigroup för NFC betalningar, filer också patent app ursprungligen visades på Engadget on Sun, 27 Mar 2011 23:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Bnet | källa Wall Street Journal , USPTO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar