måndag 28 mars 2011

BrainGate träffar 1.000 dag tankekontroll milstolpe, nästan tre år av peka och klicka

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/28/braingate-hits-1-000-day-mind-control-milestone-nearly-three-ye/:
Blivande Svengalis glädjas! För BrainGate har nått en viktig milstolpe i beräkningsbiologi tanke-kontroll - 4 x 4-mm implantation chip har gett en kvinna med tetraplegi förmågan att peka och klicka med hennes hjärna för 1.000 dagar. En artikel nyligen publicerad i Journal of Neural Engineering sade kvinnan, kallas bara S3, utförde två lätta uppgifter var 24 timmar med hennes sinne för att manipulera en markör med 90 procents noggrannhet. Varje dag var hon övervakas, skulle S3 skicka upp framför en dator och kontinuerligt kommando saken med sina tankar i 10 minuter. Funktionalitet försämrats enligt uppgift över tiden, men tidningen pekar på chip hållbarhet, inte sensor-hjärna oförenlighet, som den skyldige. Forskning pågår för närvarande att införa BrainGate i avancerade proteser som kan få tetraplegics som S3 upp och flytta igen. Nu, hur är det för kraften i positivt tänkande?

BrainGate träffar 1.000 dag tankekontroll milstolpe, nästan tre år av peka och klicka ursprungligen visades på Engadget på måndag, 28 Mar 2011 10:17:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Slashdot | källa Brown University | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar