måndag 28 mars 2011

Inhabitat s Vecka i Green: LAVAs geodetiska hem, sol skyskrapa glas och rädsla för kärnkraft

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/27/inhabitats-week-in-green-lavas-geodesic-home-solar-skyscrape/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i Green.

Denna vecka Inhabitat utställningsmonter flera banbrytande bedrifter av högteknologiska arkitektur - med början i planer på att förvandla USA: s högsta skyskrapa i en stigande sol gård . Vi såg också en vision om en geodetiska framtidens hushåll som poppar upp i Kina i år, och vi lärde oss att forskarna i Qatar håller på att utveckla en serie soldriven konstgjorda moln som kyler landets arenor under 2022 World Cup.

Det var en stor vecka för energi nyheter samt Tyskland och Italien tillkännagav planer på att överge kärnkraften i efterdyningarna av krisen i Japan . Tata & MIT meddelade också en banbrytande teknik för att generera el från vatten , och vi såg solenergi nå nya höjder som Suntech iväg för att installera världens högsta solenergi anläggning på den tibetanska platån . På tal om skyhöga grönt mönster, tittade vi på en helt ny elbil ta till skyarna som den soldrivna Elektra Ett flygplan slutfört sin jungfruresa.

Denna vecka har vi visade även flera aktuella exempel på bärbar teknologi inklusive en app som omedelbart förvandlar varje ritning till en skräddarsydd åtgärd klänning . Vi lärde oss också att Virgin Atlantic nu erbjuder passagerarna skräddarsydda skor medan de väntar, och vi tog en titt på en futuristisk graviditet bälte som erbjuder en inblick i livmodern. Slutligen såg vi flera lysande exempel på återvunnen design - kinesiska konstnären Wing Wah har skapat en uppsättning metall transformator skrot robotar som ser ut precis som på bio, och designer Mati Karmin har förvandlat desarmerat landminor i en vass uppsättning inredning .

Inhabitat s Vecka i Green: LAVAs geodetiska hem, sol skyskrapa glas och rädsla för kärnkraft publicerades ursprungligen på Engadget on Sun, 27 Mar 2011 21:09:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar