måndag 28 mars 2011

Strängt företag? Personlig tweets göra Profs mer "trovärdig"

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/wCOk7CAsV24/social-tweeting-professors-seen-as-more-credible-than-scholarly-ones.ars:

De som använder sina Twitter-konton för både personliga och yrkesmässiga ändamål befinner sig ofta undrar om de skadar deras trovärdighet med roliga anekdoter eller sociala tweets. Enligt en studie som publicerades i marsnumret av lärande, media och teknik, men svaret på den frågan är ett rungande "nej".

Istället studenter uppfattar lärare som gör sociala tweets som mer trovärdigt än instruktörer som fortfarande strikt företag, stödja idén om att veta en riktig människa som ligger bakom Twitter strömmen hjälper folk att känna sig säkrare på den personens förmågor.

Författat av Elizabethtown College professor i kommunikation Kirsten Johnson och doktorand Jamie Bartolino undersöker papper hur eleverna uppfattar lärare när de följer sina sociala medier uppdateringar på Twitter. Det papper som hänvisar till fem "faktorer av trovärdighet" identifierats i en studie 1974: kompetens, karaktär, trevnad, lugn, och extraversion.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar