fredag 18 mars 2011

Carriers i strid med RIM över NFC betalning data

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/18/carriers-at-odds-with-rim-over-nfc-payment-data/:
Vi har redan hört en hel om RIM: s planer för NFC -baserade mobila betalningar, men det börjar se ut som vissa av dessa planer inte riktigt stämmer med vad de trafikföretag har i åtanke. Som Wall Street Journal rapporterar, det finns en bryggning tvist mellan RIM och ett antal flygbolag inklusive AT & T, T-Mobile och Rogers över hur NFC betalningsrelaterade uppgifter, eller "meriter", lagras, och som faktiskt kontrollerar att data. För sin del vill RIM föga förvånande att lagra uppgifter i ett säkert område i telefonen, vilket naturligtvis skulle binda folk till deras BlackBerry mer än någonsin, medan flygbolag driver att denna data bara lagras på telefonens SIM-kort, vilket skulle låta kunderna flyttar från en telefon till en annan lättare. Även om saker och ting uppenbarligen inte har fått att uppvärmd riktigt än, men det verkar uppenbarligen som om det är lite av en kamp i butik - enligt Wall Street Journal, är RIM når redan ut till banker på egen hand i ett försök att hitta några erbjudanden, medan kanadensiska lufttrafikföretag har tydligen sagt till RIM i ett "mjuka" sätt att "du inte kommer att göra detta."

Carriers i strid med RIM över NFC betalning data publicerades ursprungligen på Engadget på Fri, 18 Mar 2011 14:46:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Electronista | källa The Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar