söndag 27 mars 2011

Forskare förbättra blå OLED effektivitet, inte lova eviga ljus

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/26/scientists-improve-blue-oled-efficiency-dont-promise-everlasti/:
Även om detta är inte första gången vi sett en ökning effektivitet i blått OLEDs, är det värt att notera att deras föreslagna taket på produktivitet fram till denna punkt var en ödmjuk fem procent. Det är spännande att lära sig, därför, om ett genombrott av professor John Kieffer och doktorand Changgua Zhen från University of Michigan, vilket har resulterat i dem framgångsrikt öka effektiviteten azurblå diod makt med 100 procent. Duon, tillsammans med några ljus sinnen i Singapore, manipulerade resultat styrenheter genom att omgruppera OLED molekyler i en datormodell, förbättra materialegenskaper. Enkelt uttryckt Men vi letar fortfarande på en ynka tio procent verkningsgrad, så vi får se vart de tar det härifrån.

Forskare förbättra blå OLED effektivitet, inte lova eviga ljus ursprungligen visades på Engadget , lör, 26 Mar 2011 20:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Physorg | källa Högskolan i Michigam | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar