söndag 27 mars 2011

Nokia fortsätter nygamla, detaljer nya teckensnitt och branding

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/27/nokia-continues-reinvention-details-new-font-and-branding/:
Nokias nuvarande typsnitt - Nokia Sans - känns som en av de stora konstanter i hemelektronikbranschen, en design som omedelbart skriker "Nokia" det ögonblick du ser det (på gott och ont). Denna typ av starka, täta varumärke från något så grundläggande och enkel som ett tecken på en skärm är verkligen inte något som du kan köpa - det måste byggas och odlas under många, många år - så vi är säkra att Esbo: s beslut att slänga den och börja om på nytt togs inte på allvar. I själva verket är vi säkra på att det inte togs lätt eftersom företaget har publicerat ett 800-plus ord förklara och försvara sitt beslut att ta död på Nokia Sans och ersätta det med Nokia Pure, ett typsnitt som beskrivs som förkroppsligandet av " skönhet i högsta användbarhet. "

Naturligtvis är det ingen slump att teckensnittet förändring kommer precis som Nokias försöker gå tillbaka till ritbordet, både med sin anställning av utomstående Stephen Elop och dess beslut att fasa ut Symbian och lägga till Windows Phone i mixen, säker nog, det Företaget säger att man planerar att använda Pure på sin utrustning och att "det har utformats speciellt för mobila och digitala miljöer." Vad tycker du?

[Tack, Esko]

View Poll

Nokia fortsätter nygamla, detaljer nya typsnitt och branding ursprungligen visades på Engadget on Sun, 27 Mar 2011 15:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Nokia Conversations | källa Nokia | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar