söndag 27 mars 2011

Qatar bygger flotta av fjärrkontrollen "moln" för VM 2022

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/27/qatar-building-fleet-of-remote-control-clouds-for-world-cup-20/:
När Qatar , en vansinnigt rika arabiska emiratet ungefär storleken på Connecticut, vann budet att vara värd för 2022 World Cup , en av de bestämmelser var att dess nybyggda utomhus fotbollsarenor skulle vara luftkonditionerade. Naturligtvis är detta Qatar vi pratar om här, så att lösningen skulle vara lika extravagant som dess vansinnigt rika arabiska emiratet ställning innebär. Därför var det inga stora chock när The Peninsula rapporterade planer på att svalna åtminstone några av de nio arenorna med hjälp av en flotta av soldriven "moln", konstruerad och tillverkad av en viss Dr Saud Abdul Ghani och hans team. Dr Ghani, chef för maskin-och industriell ekonomi vid Qatar University, säger att flygplanet (mer exakt beskrivas som riktigt, riktigt långsam drönare) kommer att drivas av en fjärrkontroll, tillverkade av 100 procent ljus kolsyra material, och kommer inledningsvis kostar hälften en miljon dollar var. Men egentligen, vad är några få miljoner dollar när det är för en god sak?

Qatar bygger flotta av fjärrkontrollen "moln" för VM 2022 publicerades ursprungligen på Engadget on Sun, 27 Mar 2011 03:17:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink NBC | källa The Peninsula | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar