söndag 27 mars 2011

Self-förstärkning polymer nanokomposit fungerar bäst under press

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/27/self-strengthening-polymer-nanocomposite-works-best-under-pressu/:
Ingen håller kolnanorör ner - speciellt inte dessa sådana. Den alltid populära Allotropes har anlitats av forskare vid Rice University för att skapa ett kompositmaterial som blir starkare under press. I kombination med Polydimetylsiloxan, en seg polymer, rören bildar en nanokomposit som uppvisar egen stärka egenskaper också ut i benen. Under provningen hittade laget materialet ökat i styvhet med 12 procent efter 3.500 tusen kompressioner. Uppenbarligen är besättningen illa om varför det reagerar så här, men är inte mindre angelägna om att se den som arbetar i den verkliga världen - diskussion pågår redan för att använda saker som konstgjorda brosk. Och här trodde vi aerogel var cool. Full PR efter rasten.

Fortsätt läsa Self-förstärkning polymer nanokomposit fungerar bäst under press

Self-förstärkning polymer nanokomposit fungerar bäst under press publicerades ursprungligen på Engadget on Sun, 27 Mar 2011 06:13:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CrunchGear | källa Rice University | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar