söndag 27 mars 2011

Microsoft vill statliga lagstiftare att göra inhemska företag betalar för utländska företagens piratkopiering

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/27/microsoft-asks-state-lawmakers-to-make-domestic-companies-pay-fo/:
Microsofts piratkopierad programvara polis har att gå efter företag utomlands i flera år , men att få dem fjärran folk i USA rättssalar är inte lätt. Vad är lätt, dock stämma folk i din egen bakgård - vilket är varför Microsoft är lobbying för att få lagar som antas i flera stater som kommer att sätta amerikanska företag på kroken för piratkopieringen sätt att deras utländska leverantörer. Till exempel, om en tillverkare använder piratkopierad mjukvara i "tillverkning, distribution, marknadsföring eller försäljning" av produkter som säljs i Washington, kunde Microsoft stämma säljaren av dessa produkter och få ett föreläggande att stoppa varor från säljs. Så Washington widget återförsäljare skulle vara ansvarig för stöld av deras utländska widget tillverkare, även om olaglig handling enbart skapade fakturan på en förfalskad kopia av Word.

Washington state senaten och har redan godkänt olika versioner av lagförslaget, och lagstiftaren är i färd med att slå samman de två tillsammans för slutligt godkännande. Louisiana antagit en liknande lag förra året, och liknande räkningar har föreslagits i Oregon och flera andra stater också. Många företag - däribland Dell, IBM, Intel och HP - motsätta sig lagar, som de ser dem som ger Microsoft möjlighet att inte bara dra dem till domstol, men också futz med sina försörjningskedjor. (Det kommer säkert att vara en del förfalskade programvaror som används i Shenzhen, eller hur?) Som Microsofts senaste piratkopiering systemet utvecklas bör det finnas mycket mer lagstiftning framöver. Tydligen besättningen i Redmond inte ser piratkopiering som ett problem som skall fastställas genom att sänka priserna .

Microsoft vill statliga lagstiftare att göra inhemska företag betalar för utländska företagens piratkopiering ursprungligen visades på Engadget on Sun, 27 Mar 2011 09:12:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TechDirt | källa Groklaw , WA State senaten (PDF) , eller hus av reps (PDF) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar