söndag 27 mars 2011

iMobot smyger, kryper, kranar sin väg in i våra hjärtan (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/26/imobot-creeps-crawls-cranes-its-way-into-our-hearts-video/:
Det kanske inte ser mycket ut, men den här lilla modulära robotens fick saker att ge Keepon en springa för dess pengar - oh yeah, och enligt dess skapare, det iMobot har stora konsekvenser för området robotik också. Sporting fyra grader av frihet, två roterande leder, och ett par frontplattor som fungerar som hjul, kan patentsökta produkten krypa, kör, och eventuellt fungera som en självständig kamera plattform. Den förvånansvärt smidig hunk av maskiner har utvecklats av två UC Davis professorer som säger sitt mångsidiga uppfinning kan stöd i sök och räddning, samt utbildning och forskning. Vi tycker det är super coolt att iMobot kan vara en hjälte, men egentligen, vi bara vill se den bust a move. Kolla in en video av våra nya robo kärlek efter rasten.

Fortsätt läsa iMobot kryper, kryper, kranar sin väg in i våra hjärtan (video)

iMobot smyger, kryper, kranar sin väg in i våra hjärtan (video) som ursprungligen visades på Engadget , lör, 26 Mar 2011 23:11:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink PhysOrg | källa UC Davis (1) , (2) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar