lördag 19 mars 2011

Forskare tout självreparerande multi-core processorer

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/18/researchers-tout-self-repairing-multi-core-processors/:

Jakten på ständigt tinier datachips är på och spärra fysiska begränsningar, inte verkar ha bromsats något snart - men med chips, som med människor, ju mindre de blir, desto mer bräckliga de blir. Ett team av forskare som heter Crisp (Banbrytande Rekonfigurerbara ICs för Stream Processing) arbetar för att skapa en självläkande multi-core processor som skulle möjliggöra on-chip-komponenter för att hålla på krympande, samtidigt bekämpa oro över accelererad nedbrytning . I grunden är laget conceptualized ett chip som gör det möjligt för 100 procent funktionalitet, även med trasiga komponenter. Med flera kärnor att dela på arbetsuppgifter och en run-time resurs manager dela ut dessa uppgifter, kan chipet fortsätta att brytas ned utan att någonsin kompromissa med den är avsedd för - en process CRISP samtal feltolerans. När en kärna går sönder, on-chip manager tilldelar sin uppgift till en annan kärna, fortsätter på detta sätt för hela livstid chip. Naturligtvis tekniken är ännu i sin linda, men om CRISP marker kommer till stånd, kunde vi se praktiskt taget oförstörbara processorer som gör 14nm ser skrymmande i jämförelse.

Forskare tout självreparerande multi-core processorer som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 18 Mar 2011 18:48:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Geek.com | källa KNAPRIG | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar