lördag 19 mars 2011

Motiv: I bilen datorer, smartphones, och framtiden för bilar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/oSgiKhD3BPE/in-car-computing-smartphones-and-the-future-of-cars.ars:

Under loppet av vår serie om den framtid Cars , tydlig bild har en fram av var trafikflödet är på väg under de närmaste åren. Om dagens trafik är som en blomma av bakterier som svarar kollektivt till förändringar i miljön, då morgondagens nätverksaktivitet, där alla bilar är kopplade till vägen, till molnet, och till en annan genom ett trådlöst nervsystemet, kommer att bli mer som en bildades helt, adaptiva och utvecklande organism. Förutom det befintliga nätverket av sensorer redan inbyggda i vägar och motorvägar, själva bilarna blir samlingar av sensorer invecklade i en peer-to-peer trådlöst nätverk, med några master noder i nätverket anslutna till molnet via 4G.

Men medan bild av utvecklingen av trafiken under det kommande årtiondet har börjat ta form, vad är ännu inte så tydlig är framtiden för den faktiska bil som kommer att delta i detta nästa generations trafikflödet. Specifikt, är fortfarande en fråga obesvarad: Kommer kisel hjärnan för en framtida bil byggas in, eller kommer vi kontakten våra smartphones in i fordonet och använda mindre enheter "processorer, trådlös radio, och visar?

Jag ställer frågan till vår OpenForum deltagare, och den diskussion som följde var väldigt, väldigt bra. Men innan jag sammanfatta vad OpenForum kommer överens om en långsiktig lösning (det fanns en överraskande mängd konsensus om hur saker ska gå), jag först ge en sammanfattning av båda sidor av frågan.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar