lördag 19 mars 2011

Teoretiker föra oss närmare tro tidsresor är möjliga via Large Hadron Collider

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/19/theorists-get-us-closer-to-believing-time-travel-is-possible-via/:
Svårt att säga om Doc Brown skulle ge detta sitt eftertraktade kvalitetsstämpel, men våra godtrogna sinnen har redan gjorts upp: tidsresor är inte bara möjligt, men det är väl inom räckhåll. En skock forskare har tydligen räknat ut en teori som skulle kunna använda Large Hadron Collider för att flytta en Higgs linne och tillbaka genom tiden. De "fångst" är att de ännu inte bevisa existensen av nämnda singlet, men fördelen är att ingenting i teorin bryter mot några av fysikens lagar eller experimentell begränsningar. Med andra ord skulle detta inte möjligt för en människa att röra sig fram och tillbaka längs den universella tidsplanen à la Fringe, men det kan ge utrymme för meddelanden som ska skickas fram och tillbaka. Omkring 14 andra osannolika saker måste hända innan detta ens kunde testas, men om du är ens tillnärmelsevis intresserade av konceptet (C'mon, du är), du skyldig dig själv att ge dessa källa länkar en titt.

Teoretiker föra oss närmare tro tidsresor är möjliga via Large Hadron Collider som ursprungligen visades på Engadget , lör, 19 Mar 2011 03:35:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa arXiv , MSNBC | Tipsa | Kommentarer

1 kommentar: