onsdag 9 mars 2011

Simon roboten lär sig att agera som en människa, kan berätta när du inte uppmärksamma (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/09/simon-the-robot-learns-to-act-like-a-human-can-tell-when-youre/:
En robot som utför en uppgift tenderar att vara något av en uppmärksamhet-grabber, men ska du ignorera det att "bot kommer vanligtvis ignorerar dig också, tanklöst fortsätter med sitt jobb. Om det jobbet är att bygga en bil då ignoreras är inget att oroa sig för, men om denna uppgift är undervisning en människa då ouppmärksamhet är uppenbarligen något av ett problem. Forskare vid Institutionen för interaktiva beräkningar vid Georgia Tech har lyckats lära Simon, som vi tidigare sett att lära sig att förstå din röst och ansikte , att agera mer lik en människa i ett försök att fånga du är uppmärksamhet. Om det inte fungerar, kan han använda kameror för att upptäcka ouppmärksamhet, med 80 procent noggrannhet betyg i spotting dag-drömmare. Vi är inte säker på vad han gör om ouppmärksamhet upptäcks, men förhoppningsvis han inte gå all ED-209 på alla fattiga studenter.

Fortsätt läsa Simon roboten lär sig att agera som en människa, kan berätta när du inte uppmärksamma (video)

Simon roboten lär sig att agera som en människa, kan berätta när du inte uppmärksamma (video) som ursprungligen visades på Engadget , ons, 9 mars 2011 16:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CrunchGear | källa Georgia Tech | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar