söndag 17 april 2011

Bärbar hjärntumör system för rening dödar cancer medan du tar ut soporna

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/17/portable-brain-tumor-treatment-system-kills-cancer-while-you-tak/:
Vi har sett robotar som utför en hjärnoperation och lasrar att tumörer kock, och nu ett team av forskare är på god väg att få rörlighet till kampen mot hjärncancer. Den NovoTTF-100A, som precis fått FDA-godkännande, är i grunden en uppsättning isolerade elektroder, knuten till en elektronisk box, som pumpar lågintensiva elektriska fält till platsen för en nyligen diagnostiserad GBM (glioblastoma multiforme) tumör. Fälten, som kallas tumörbehandling Fields (TTF), spela ut de elektriskt laddade delar av cancerceller att hämma tumörens tillväxt, och kan i vissa fall faktiskt vända den. En nyligen test av systemet visade jämförbara resultat med kemoterapi, utan den vanliga lineupen av biverkningar, inklusive illamående, anemi, trötthet och infektioner. Med tanke är patienter som använder systemet förväntas bära saken kontinuerligt, men vi skulle säga gå omkring med en mössa full av elektroder är ett litet pris att betala för att ge cancer i bagageutrymmet. Full PR efter rasten.

Fortsätt läsa Portable hjärnan system för rening av tumör dödar cancer medan du tar ut soporna

Bärbar hjärntumör system för rening dödar cancer medan du tar ut soporna ursprungligen visades på Engadget på Sun, 17 Apr 2011 03:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Novocure | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar