söndag 17 april 2011

Weird Science lär sig alldeles för mycket om anka sperma

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/_-8Eq1XT_V0/weird-science-tests-the-antimicrobial-properties-of-duck-semen.ars:

Om du läser detta, kommer du att kunna veta STD status gräsänder nästa gång du mata ankor: fortfarande läser? Hur skulle du kunna motstå, verkligen. Det var mitt svar till titeln på detta papper : "Sexuella utsmyckning speglar antibakteriella aktiviteten hos utlösning i gräsänder." Chockerande ", trots den evolutionära konsekvenserna av ejakulat antimikrobiella att författarna anmärkning, hade ingen brytt sig om att sprida anka sperma på bakteriekulturer innan. En modig internationellt samarbete (Norge, Tyskland och USA deltog samtliga) har nu rättat till situationen, och fann att det faktiskt finns en korrelation mellan antibakteriell aktivitet och en specifik bit av sexuella ornament: Bill färg. Den ljusare manliga anka proposition visade fler bakterier dödar sin sperma.

Kom ihåg att nästa gång du är i parken. Som om du någonsin kommer att kunna få del av dessa bilder av din hjärna.

Det är värmeanläggningen i ditt kylskåp som är med all makt: Och, tyvärr, det är inte ett skämt. Många kylskåp kommer nu med inbyggd is beslutsfattare, och dessa enheter kan stå för upp till 20 procent av kylskåpet energianvändning. Men de flesta av denna energi går faktiskt att ett värmeelement . Varför, kanske du frågar, behöver du ett värmeelement för att göra is? Kul att du frågade. Du kan göra det lika bra utan en, men isen har en tendens att fastna i sina formar, värmaren säkerställer isen får släpps ut i lagringsutrymmet när den är fryst.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar