söndag 17 april 2011

Motiv: Virtualisering i skyttegravarna med VMware, Del 5: Fysisk till virtuell konvertering i företaget

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/UYlBOX_MgH0/physical-to-virtual-conversion-in-the-enterprise.ars:

I del ett av denna serie tittade vi på att välja en virtualiseringsplattform företag, och på några av fördelarna. I del två vi tittat på några av de utmaningar som deltar i valet hårdvara att köra på plattformen, och vi diskuterade också lagring, nätverk och servrar / blad. Del tre tog en närmare titt på nätverksproblem och i del 4 Vi gav några praktiska, nötter-och-bultar råd för hur man kan trimma din VMware företag setup. I denna sista delen tittar vi på frågan om fysisk till virtuell konvertering och ge tips om bästa praxis.

Den största utmaningen för en fysisk till virtuell (P2V) migration på ett företag inställningen är egentligen inte teknisk-även om det är en teknisk utmaning, liksom. Snarare är den verkliga utmaningen tidpunkten, pappersarbete, och gott om byråkrati att du måste möta på ett system-för system, liksom en allmän kulturkrock mot status quo.

I alla tillräckligt stora miljö, det finns flera nivåer av service, allt från verksamhetskritiska till utveckling till lab system, med olika drifttid förväntningar, och olika nivåer av expendability. Så det är en bra idé är att börja längst ner, med det minst viktiga system, och arbeta dig uppåt. Fördelen med denna metod är att någon form av förtida fel i processen inte kommer att vara brydde sig om för mycket, och eftersom du har mer erfarenhet av P2V genom att den tid du migrera verksamhetskritiska system. Men innan vi kommer att tala om olika P2V migration strategier har vi titta på en mycket stor verklighet i de flesta företagsmiljöer: äldre system, och byråkrati.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar