fredag 29 april 2011

Forskare bygga en robot som inspirerats av larver, mardrömmar (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/28/researchers-build-a-robot-inspired-by-caterpillars-nightmares/:

Det finns en lång historia av robotar modelleradedjur , och några forskare från Tufts University har nu tagit saker i en särskilt läskig-crawly riktning. De har byggt en robot som är att kunna härma hur en larv bollar sig upp för att studsa bort från rovdjur. Som ni kan se i videon ovan, medan roboten (dubbad GoQBot) är ganska lite större än själva bugg, är faktiskt gör en ganska bra larv imitation. Vad kan en sådan bot användas till? Jo, forskarna säger att den så kallade "ballistiska rullande" beteende kan användas för att förbättra några av de många existerande robotar som är utformade efter maskar eller ormar - som skulle låta dem kasta sig in i ett katastrofområde, till exempel, och sedan vicka runt till stöd i sök-och räddningsoperationer. Chef på tidigare pausen för att se bot i slow-motion.

Fortsätt läsa forskare att bygga en robot som inspirerats av larver, mardrömmar (video)

Forskare bygga en robot som inspirerats av larver, mardrömmar (video) publicerades ursprungligen på Engadget tor, 28 Apr 2011 20:37:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Robots.net | källa PhysOrg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar