fredag 29 april 2011

USA: s högsta domstol säger bolagen kan tvinga skiljedom på klass-agerar konsumenter

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/28/us-supreme-court-says-companies-can-force-arbitration-on-class-a/:
Innan idag var kaliforniska konsumenterna utan att bortse skiljedomsklausulen gömd i det finstilta i varje AT & T service avtal på grund av statliga regler hade förklarat dem samvetslöst - som höll domstolsbyggnaden dörrarna öppna för att klass-verkande konsumenter. Men i en dom att ingen tvekan behagar AT & T och andra av dess likar, den högsta domstolen i landet har tagit ifrån staterna i deras makt för att så undvika skiljedom med sitt avgörande i AT & T Mobility LLC v. Concepcion. I ett yttrande skriven av Justice Scalia (bilden), sade Supremes att den federala lagen om skiljeförfarande antogs för att främja skiljeförfarande är snabbt och enkelt tvistlösning, och de kunde inte ha Kalifornien (eller någon annan stat) där kommer i kongressen genom att utdragna Grupptalan när parterna kom överens om redan till privata skiljeförfarande. Det innebär att företag är fria att tvinga kunder att medla sina fordringar individuellt i stället för att gå samman för att filen hög dollar klass-stämningar, oavsett vad statliga lagar säger. Gissa de stora tvister advokater kommer att söka någon annanstans för att hitta medel för sitt nästa Ferrari.

USA: s högsta domstol säger bolagen kan tvinga skiljedom på klass-verkande konsumenter ursprungligen visades på Engadget tor, 28 Apr 2011 17:37:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Ars Technica | källa Scotus [PDF] | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar