lördag 23 april 2011

Norio Ohga, tidigare Sony ordförande och multimedia pionjär, dör vid 81

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/23/norio-ohga-former-sony-chairman-and-multimedia-pioneer-dies-at/:
Det finns mer sorgliga nyheterna från Japan i morse, vi rädda - Sony rapporterar att fd ordförande Norio Ohga avled i Tokyo igår från multipel organsvikt. Han var 81. Du får inte personligen minns en Sony under hans regering - Ohga direkt helmed företaget 1982-1995 efter årtionden av tjänst i produktutveckling - men Norio Ohga var utan tvekan den man som ansvarar för svarvning Sony från en hög profil analog elektronik tillverkare i en digital multimedia konglomerat. Han helmed de affärer som bildade Sony Music, banade väg för Sony Pictures och etablerade precis samma Sony Computer Entertainment som skulle födelsen PlayStation , och det var han som drev den optiska CD standard som alla men ersatt de magnetiska kassetter och disketter som Handhållna media. Utan honom, kan DVD-och Blu-strålar har slagits, och det är en annan trodde att får tårar i ögonen. Du hittar Ohga officiella dödsruna efter rasten.

Fortsätt läsa Norio Ohga, tidigare Sony ordförande och multimedia pionjär, dör vid 81

Norio Ohga, tidigare Sony ordförande och multimedia pionjär, dör vid 81 publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 23 Apr 2011 12:53:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Associated Press | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar