lördag 23 april 2011

Vecka i Apple: platsspårning är på modet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Rin-NllIJNo/week-in-apple-location-tracking-is-all-the-rage.ars:

Den sista veckan har varit en hektisk en för nyheterna. Den iPhone och IPAD 3G hålla tydligen en loggfil för varje plats du någonsin varit oavsett om du använder GPS eller inte, och kongressledamöter blir upprörd över det. Dessutom stämde Apple Samsung för kopiering dess UI och produktdesign, meddelade Adobe att det skulle anta HTTP Livestreaming till IOS-enheter, vi har hört några nya vita iPhone rykten och mycket mer. Vi har Roundup här:

Hur Apple följer din plats utan medgivande, och varför det betyder : En loggfil på din 3G-iPhone eller IPAD visar nästan varje plats du varit hela världen, oavsett om du var med GPS eller inte. Ars utforskar konsekvenserna av detta mycket oroande upptäckten att spåra data i allmänhet visade enbart genom domstolsbeslut är tillgänglig för alla med rätt verktyg.

Adobe plädar i handduk, antar HTTP Livestreaming för IOS : En kommande version av Flash Media Server kommer att använda HTTP Livestreaming för att skicka video till IOS-enheter såväl som kompatibla webbläsare HTML5 saknar en Flash plug-in.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar