måndag 11 april 2011

Påslagen: Pen igen

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/10/switched-on-pen-again/:
Varje vecka Ross Rubin bidrar Tillslagen , en kolumn om konsumenternas teknik.


Förra veckans Tillslagen diskuterat hur en del av nästa våg begrepp från ett årtionde sedan försökte återuppfinna sig själva. Här är en: svallande smartphone säljaren HTC försöker att få tillbaka en inmatningsmetod att många skrev av för länge sedan med den kommande Flyer tablett och EVO Visa 4G kamrat-i-vapen. Vi talar om pennan, förstås.

En fixtur för tidig Palm och Psion handdatorer, Pocket PC och Windows Mobile telefoner, smal, var kompakt pennor en gång den mest populära sak att glida ner en väl sedan Timmy, så det var bra att de var billiga. Då som nu skulle användare peta de enkla pinnar på liknande billig resistiv pekskärmar. Efter debuten av Tablet PC, för nu började fler företag att använda penna system som den inne i Flyer. Aktiv pennor erbjuda mer precision, vilket kan bidra med uppgifter som handskriftsigenkänning och support "svävar" över en skärm, den funktionella motsvarigheten till en mouseover. Å andra sidan är de också tjockare, dyrare och behöver laddas. (Tillverkare N-trig konstaterar att dess pennor pågå i 18 månader på en fyrdubbel-A batteri, men de dör oavsett.) Och naturligtvis, precis som passiva mätspetsar, aktiv pennor tar upp utrymme och kan vara missriktad.

2004 års debut på Nintendo DS - förfadern till den nyligen utkomna 3DS - var början på vad som blivit den senaste massmarknad hemelektronik produktserier för att integrera pennan ingång. Den ökande populariteten av kapacitiva pekskärmar och multitouch har ersatt mätspetsar med fingrarna som den viktigaste elementen i användargränssnittet. Istället för att använda en exakt punkt för, som att ringa en insättningspunkt i texten, vi utöka nu texten dynamiskt att tillgodose våra fet instrument. Knapparna på skärmen har också ökat, liksom de skärmar själva, allt i namn av att förlora en uppfinning.

Fortsätt läsa påslagen: Pen igen

Påslagen: Pen igen ursprungligen visades på Engadget på Sun, 10 Apr 2011 19:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar