måndag 30 maj 2011

Antares ATG-6 ger auto-tune till gitarren, kan inte retroaktivt spara Lil 'Wayne's SNL solo

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/30/antares-atg-6-brings-auto-tune-to-the-guitar-cant-retroactivel/:
Antares är inte det första företaget att ge individuell kontroll för varje sträng på en gitarr (hej, Roland!), men den outfiten nya ATG-6-tekniken tar saker ett steg närmare att vara godtagbara för mainstream. Snarare än att tvinga användare att bearbeta separat sträng signaler via en extern enhet, syftar detta här överlämnande att stoppa allt i kroppen. I demon bara förbi pausen, är en Seymour Duncan HEX pickup som används, och när den är ansluten via en MIDI-kabel, det är absolut inte en MIDI-gitarr - som strikt s används för kontroll. Det är också värt att påpeka en viktig citat från Antares produktchef Max Mobley - han använder en 99 $ gitarr "med ca $ 40.000 värde av tekniken inuti av det", ger oss intrycket att detta är långt ifrån massa kommersialisering.

Snarare än att använda auto-tune att fullständigt förstöra äktheten av musik (och producera en av de mest dråpliga Bud Light reklam hittills), axlar är dessa hoppas kunna tillhandahålla lagliga gitarrister med extra funktionalitet, saker som felfri intonation och stärkt tonala flexibilitet. Systemet är enligt uppgift kan kontinuerligt övervaka tonhöjden för varje enskild sträng för att säkerställa att varje riff och slicka är i samklang, men det är smart nog att backa när du vill manuellt manipulera saker. Vi är tillsagda att hänga tätt för mer information, men för tillfället vill vi inbjuder dig att ha en blick på bolagets nuvarande utvecklingen (och en brutal tillbakablick från 2008) nedan.

Fortsätt läsa Antares ATG-6 ger auto-tune till gitarren, kan inte retroaktivt spara Lil 'Wayne's SNL solo

Antares ATG-6 ger auto-tune till gitarren, kan inte retroaktivt spara Lil 'Wayne's SNL solo ursprungligen visades på Engadget på måndag, 30 maj, 2011 11:19:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Skapa Digital Music | källa Harmony Central (YouTube) , Antares | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar