måndag 30 maj 2011

ARM hoppas att stärka greppet om bärbara datorer, ta 50 procent av marknaden år 2015

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/30/arm-hopes-to-strengthen-grip-on-mobile-pcs-take-50-per-cent-of/:
Vi har redan hört rykten om att chip designer ARM har försökt att få sina varor till Macbook Air. Vi kan inte lägga till något till just den historien, har vi ytterligare bevis på att ARM är utöver smartphones och tablets för att rikta större formfaktorer. Bolagets VD, Tudor Brown, har just publicerats på Computex förklara att ARM vill erövra "mobila PC-marknaden, där företaget för närvarande bara har en 10 procent aktie. Han siktar på 15 procent i slutet av detta år och en Intel-provocerande 50 procent år 2015. "Mobile PC" är en ganska tvetydig kategori, men vi tycker det är säkert att anta ligger fokus på låg-och mid-power netbooks och ultraportables. Sådana enheter skulle kunna rinna av ARM: s kommande multi-core chips - som kanske den fyrkärniga vilddjur inne NVIDIAs mind-blowing Kal-El -processor, eller mer avlägsna Cortex-A15 . Det är svårt att föreställa sig dessa tablet-centrerad chips någonsin konkurrera med Intels toppresterande, men fyra år är en mäktig lång tid i den här branschen.

ARM hoppas att stärka greppet om bärbara datorer, ta 50 procent av marknaden år 2015 som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 30 maj 2011 08:57:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa PCWorld | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar