fredag 3 juni 2011

Apple kamera patent kunde stoppa smartphone bootleggers i sina spår

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/02/apple-camera-patent-could-stop-smartphone-bootleggers-in-their-t/:
Apple värmekamera System
Apple är alltid lämna in patent för konstiga och fantastiska saker som aldrig tycks finna sin väg till faktiska produkter. Men en ansökan offentliggjordes i dag närmare några intressanta tech att vi kunde faktiskt se klämts in i en framtida iPhone (på gott och ont). Genom att para en infraröd sensor med kameran redan ombord, kunde bärbara enheter ta emot data från sändare placerade, ja, överallt. Längre än att bara sprängning ut text och öppna länkar som en glorifierad QR-kod , kunde sändare inaktivera vissa funktioner, till exempel kameran, för att förhindra inspelning vid biografer och musikställen. Om helt stänga av cam verkar lite hårdhänta kan vattenstämplar också tillämpas på bilder identifiera företag eller upphovsrättsskyddat material. Några tänkbara användningsområden är lite mindre Big Brother, som museer strålande information om utställningar på en användares eller starta en ljud-turné. Uppenbarligen tredje parterna skulle ha att komma bakom IR tryck och det finns ingen garanti för att Apple kommer att sätta detta i ett framtida iProduct. Ändå är vi lite oroliga att dagarna av suddiga YouTube-konsert videor kan vara mot sitt slut.

Apple kamera patent kunde stoppa smartphone bootleggers i deras spår som ursprungligen visades på Engadget tor, 2 juni 2011 20:42:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Synbarligen Apple | källa US Patent Office | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar