fredag 3 juni 2011

Qualcomm tar sci-fi ett steg närmare verkligheten på Computex 2011 (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/03/qualcomm-takes-sci-fi-one-step-closer-to-reality-at-computex-vi/:
Även flygande bilar fortfarande en önskedröm, andra tekniker snabbt övergå från det stoff sci-fi filmer till mycket konkret rike av verkligheten. Detta var definitivt fallet vid Qualcomm Booth här på Computex där vi fick uppleva två nya intressanta tekniker - noll slutarfördröjning och ultraljud pennan. Tänk om när du tryckte på avtryckaren på telefonen kameran fångat 2 ramar innan, en ram under och 2 ramar efter det ögonblicket? Det är tanken bakom Scalado är noll slutarfördröjning , vilket påskyndar processen att ta bilder på en telefon genom att låta kameran kontinuerligt exempelbilder och tillåter användaren att skapa en sammansatt bild av innehållet finns i upp till 5 bilder.

Dessutom visas var Qualcomms ultraljud penna som vi redan spelat med på MWC. Genom att använda en ultraljudsomvandlaren fäst vid en penna och en telefon med 3 mikrofoner (som MSM8660 Mobile Development Platform), ultraljud signal kan vara triangelformade att bestämma platsen för pennan. När kalibrerad, är telefonen kunna korrekt fånga handskrift antingen på skärmen eller på en standard pappersark på upp till 30 cm avstånd. Vi märkte att noggrannhet och distans verkar ha förbättrats sedan februari - i samma takt, kanske vi alla har flygande bilar snart trots allt? Kolla in galleriet och slå sönder för våra händer-på video.

Fortsätt läsa Qualcomm tar sci-fi ett steg närmare verkligheten på Computex 2011 (video)

Qualcomm tar sci-fi ett steg närmare verkligheten på Computex 2011 (video) som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 3 Jun 2011 02:27:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar