fredag 3 juni 2011

Decoy svärm har potential att skydda attackera strålar med hundratals drönare

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/03/swarming-drones-coming-to-a-combat-sortie-near-you/:
MALDs (missil luft lanseras lockbete), för dem av er inte upp på din wargadgets , är en korsning mellan kryssningsrobotar och antenn drönare - en hybrid som används för att skydda angripa jetplan av förvirrande eller distraherande fienden under strid. Olika grenarna av den amerikanska militären har använt dem i flera år, men nu ett företag är listat ut ett sätt att frigöra hundratals 'em, skapar en veritabel drönare svärm. Defense entreprenören Raytheon har utvecklat ett system som tillåter MALDs ska matas ut en från fraktflygplan, skicka kluster av åtta missiler i luften, varvid de inleda standard vinge installations-och tändning sekvens. Och enligt Wired, företag är överväger att sätta sensorer och stridsspetsar inuti framtida MALDs, som skulle göra dessa svärmar mer intelligenta och, du vet, explosiv. PR efter rasten.

Fortsätt läsa Decoy svärm har potential att skydda attackera strålar med hundratals drönare

Decoy svärm har potential att skydda attackera strålar med hundratals drönare ursprungligen dök upp på Engadget fre, 3 juni 2011 15:17:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Gizmodo , Wired | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar