fredag 3 juni 2011

Forskare hacka Kinect för glasögon utan 3D telekonferenser (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/02/researchers-hack-kinect-for-glasses-free-3d-teleconferencing-vi/:

Sedan början av Kinect hackning, har vi sett uppträdda kameror tillsammans (eller roteras) för att skapa 3D, video game-liknande miljöer, medan andra har tweaked det för headtracking . Andra, fortfarande, har använt det för telekonferenser (om än, det platta, tvådimensionella sort). Nu har en grupp forskare gått och kastat ihop allt för att uppnå 3D videochattar, och om vi får säga det, är resultatet större än summan av sina delar. Gruppen, med bas i UNC-Chapel Hill, använder 3D-kartor (och minst fyra Kinects) att göra video och sedan sysselsätter headtracking på mottagarsidan så att människor tuning i faktiskt kommer att se live video i 3D, även utan bär 3D glasögon. Resultatet: en tablå som följer dig när du rör på huvudet och snurra runt oroligt i skrivbordsstolen väntar på att mötet till slut. Det är mäktiga imponerande, men vi kan inte låta bli att undra: vill du verkligen vill se dina kollegor på ett sådant verklighetstroget detalj? Ha en gåskarl på videon och avgör själv.

Forskare hacka Kinect för glasögon utan 3D telekonferenser (video) som ursprungligen visades på Engadget tor, 2 juni 2011 19:46:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar