söndag 31 juli 2011

(Grundare Berättelser) Ben Lerer: Thrillist Will Do "40 miljoner dollar i intäkter i år"

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/71DLjnKYsqE/:

I denna episod av Grundare berättelser , sitter Chris Dixon ner med Thrillist grundare och VD, Ben Lerer (som också är en partner med sin far Ken Lerer i Lerer Ventures). Riktade mot unga män, är Thrillist en "plattform för killar" som erbjuder "både lokala och nationella innehåll och handel smooshed på ett ställe", säger Lerer.

Inspirerad av Bob Pitman Daily Candy (Pitman är en tidig investerare i Thrillist) grundade Lerer Thrillist ett par år av college. Innan han räknat ut att han ville skapa en stadsguide för killar, gick han och hans medgrundare igenom en massa "bli rik snabbt system" med den gemensamma tråden som de visste ingenting om någon av dem. Det enda de egentligen visste om var "oseriöst roligt och köpa dum skit." Och så Thrillist föddes. En guide för killar med rösten av en nationell herrtidningen, men ett lokalt fokus.

Idag har webbplatsen en lojal följande på mellan 3 och 4 miljoner manliga abonnenter, som är mycket attraktiva för varumärkesannonsörer men också mycket svårt att nå. Lerer byggde reklam och innehåll verksamheten till en respektabel 8-figur i årliga intäkter, men då han såg sig omkring på sociala handelsföretag som Groupon och förgylld och tyckte han kunde ta en bit av det genom att upprätta parallella handelsföretag och korsförsäljning till hans demografiska. Så förra året som han köpte JackThreads , en grupp att köpa plats för mäns trådar. I januari skiktad han på en affärer med Thrillist Rewards .

Intäkterna sköt i taket. Lerer projekt Thrillist når "om 40 miljoner dollar i intäkter i år, nästan en tredubbling från förra året." Han sysselsätter nu 115 personer, en ökning från 45 förra året. Inte illa för ett företag baserat på oseriöst skit.

Titta på tidigare episoder av Grundare berättelser här .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar