söndag 31 juli 2011

Weird Science sätter elektroniken i ryggsäckar av vilda djur

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/bVZjh0cGPIQ/weird-science-puts-electronics-in-the-backpacks-of-wild-animals.ars:

Ryggsäck-bär colugos visa idéer om segelflygning är för fåglarna: Ett antal däggdjursarter, som flygande ekorrar, har utvecklat förmågan att glida för långa avstånd. Vissa forskare har föreslagit detta är ett sätt att spara energi, eftersom en trevlig lång glid krävs mycket mindre ström än att klättra ner från en plats och klättra tillbaka upp till en annan. Men det är en idé som har varit svårt att testa förrän nu, då miniatyriserade elektronik har gjort det möjligt för forskare att passa culogos med rörelsekänsliga ryggsäckar .

Uppföljningssystemet visar att glida till en ny plats i trädkronorna, colugos har att förbruka en hel del energi för att klättra uppåt innan du startar i luften baserade på biomekanik det hela, kunde de oftast göra bättre genom att flytta horisontellt genom kapellet till sin slutliga plats. Och oavsett hur de går om saker, ingen av dessa rörelser att sluta att lägga till en hel del att djurets energi budget. Så Författarna föreslår att glider är bara en fråga om att få någonstans snabbt, snarare än ett sätt att spara energi.

Blandning GPS-spårning och tider kräkas: "fröspridning är avgörande för dynamiken förståelse skogen", detta papper börjar , rimligt nog. Men innan lång, är författarna utfodring frön till fångenskap tukaner och mäta hur lång tid det tar innan de spydde tillbaka upp (i genomsnitt drygt 25 minuter, om du var nyfiken).

Då, precis som med culogos, miniatyr ryggsäckar visas, fastspänd på vilda djur i det här fallet, ett GPS-system på ett Toucan. Med tanke på travlled avståndet och mängden inblandade tid, kan författarna uppskatta hur långt en Toucan väntas ta ett frö innan spy upp den igen. Nästan hälften av fröna komma över 100m från deras plats av ursprung.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar