torsdag 7 juli 2011

Säg vad? Tack till digital musik, Album Försäljningen för första gången sedan 2004

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/FtW5qw-qxMg/:

SoundScan , Nielsens rapport som spårar point-of-köpa musik försäljningen över verkliga och digitala källor, släpptes idag, och äntligen finns några strålar av hopp för de belägrade musikbranschen. Den halvårsskiftet försäljningsdata visar att, bland annat för första gången sedan 2004, ett album försäljningen faktiskt ökade under första halvåret i år. Nu, innan du faller ur din stol, totalt album försäljningen endast ökade med 1 procent, så det är inte som om försäljningen blåser taket av, men åtminstone är de inte längre rasar.

Ja, enligt SoundScans var 155.500 tusen sålda album i USA under de första sex månaderna 2011, jämfört med 153.900 tusen sålda album vid den här tiden förra året, vilket resulterar i att smala 1 procent vandring. Självklart, när man inkluderar enkelspårig nedladdningar (i allmänhet, 10 låtar motsvarar ett album) antalet sålda album kommer till 221.500.000, vilket resulterade i en 3,6 procent ökning.

Jag skulle säga dessa siffror är inte precis något att "skriva hem om", men för en industri som agerade som ett grinigt barn i ansiktet på den digitala revolutionen, kan detta mycket väl vara något att skriva hem om. Före 2004 hade albumet minskade omsättningen varje år sedan 1999. Vilket naturligtvis råkar vara samma år Napster grundades. Även om det måste vara en tillfällighet. Och till den punkten, gissa vad katalysatorn är för gupp i musiken försäljningssiffror? Japp, det är digital musik försäljning.

Enligt Nielsen, "digitala album försäljningen har stigit med 19 procent under de första sex månaderna under 2010 och är på takten för att sätta ett nytt försäljningsrekord vid slutet av året". Mer än 660.800 tusen digitala enheter såldes under första halvåret 2011, en 11-procentig ökning från sommaren förra året.

Detta kommer i hälarna på en Pandora IPO , liksom Google, Apple och Amazon att komma in moln musik hosting och inköp, med Google Music, icloud, och Cloud Drive, respektive. Tidigare idag har vi täckt Amazon ökar sina Cloud Drive och Cloud erbjudanden spelare, att kasta in obegränsad lagring för musik.

Det är faktiskt en väldigt spännande tid för musikälskare, med dessa industrin föränderliga molntjänster musik som bara kommer att fortsätta att expandera funktionalitet och integration med befintliga webb-och mobila varor. För att inte nämna det faktum att sajter som Turntable.fm , exFm och femtioelva andra är att göra musik upptäckt enklare och mer spännande, vilket i sin tur leder till användarna att gå ut och köpa låtar och album från iTunes, Amazon, etc.

Med detta sagt, enligt CNET , är den största Internet-leverantörer redo att lägga till några nya stränga regler avsedda att avskräcka digital piratkopiering av både musik och upphovsrättsskyddat videomaterial, så vi får helt enkelt vänta och se hur mycket vi (och Musikindustrin) har lärt sig vårt kollektiva lektioner.

Slutligen, inte att jag vill göra några ytterligare svepande uttalanden om tillståndet i musikbranschen, men jag kommer att påpeka att "ET" av Katy Perry toppar tabellen för den mest sålda digitala låt för de första sex månaderna av 2011, med 4100 tusen nedladdningar. Jag lämnar det till dig att dra dina egna slutsatser av detta faktum.

Utdrag bilden via James Grahame

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar