tisdag 2 augusti 2011

Tokyo Institute of Technology SOINN roboten lär sig att tjäna människor (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/08/01/tokyo-institute-of-technologys-soinn-robot-teaches-itself-to-se/:
Robotar har varit att ersätta fler och fler människor anställda ganska länge nu, men i de flesta fall de är fortfarande bara vara programmerade att utföra specifika uppgifter. Som framgår av denna bot utvecklats av Hasegawa Group vid Tokyo Institute of Technology, men det finns också ett växande antal som kan lära sig några nya trick, och de får smartare varje dag. Denna speciella ett använder vad som kallas ett självorganiserande inkrementell neurala nätverk (eller SOINN), som låter den bygga upp en kunskapsbas att det kan gälla för nya uppgifter och göra kvalificerade gissningar om hur gå vidare med dem - i detta fall, hälla ett glas vatten och sedan släppa en isbit i den (eller vad som är tänkt att vara vatten och en isbit, åtminstone). Chef på förbi paus för en video.

Fortsätt läsa Tokyo Institute of Technology SOINN roboten lär sig att tjäna människor (video)

Tokyo Institute of Technology SOINN roboten lär sig att tjäna människor (video) ursprungligen visades på Engadget på måndag, 1 augusti 2011 16:45:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa DigInfo TV | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar