tisdag 2 augusti 2011

US Army vill ha termiskt adaptiv skjortor, mindre av det otäcka BO

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/08/02/us-army-wants-thermally-adaptive-shirts-less-of-that-b-o/:

Krig-making kläder handlar om funktionalitet lika mycket som mode. Det är därför den amerikanska armén erbjuder en cool $ 1 miljon i forskningsmedel till någon som kan hjälpa till att förverkliga sin dröm om "termiskt lyhörd textilier." Det slutliga målet är kläder som automatiskt anpassar sig till snabba förändringar i omgivningen och kroppstemperatur , vilket undanröjer behovet av alternativa kläder och minska vikten och "kub" av en soldats nyttolast. Så kallade smarta textilier har redan visats av armén vetenskapsmän, baserad på bekväma klingande metalliska fibrer som krypa upp när det är kallt och räta ut när det är varmt. Denna typ av teknik behöver bara omarbetas för att göra det praktiskt och tvätt-säker. Vi vill inte att de starka färger blödning i tvätten, eftersom den linjen går: Om du ska slåss, du kan lika gärna konflikt.

US Army vill ha termiskt adaptiv skjortor, mindre av det otäcka BO ursprungligen visades på Engadget sön, 2 aug 2011 09:39:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Bredband | källa US Army | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar