lördag 10 september 2011

Biluthyrning Marketplace Getaround blir runt 3,4 miljoner dollar

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/_M_aUFLFSeo/:
Screen Shot 2011-09-09 at 5.25.03 PM

Biluthyrning gemenskap Getaround utlyser en $ 3.400.000 frö runda idag, med deltagande från Netflix grundare Marc Randolph , Powerset grundare Barney Pell , WordPress " Matt Mullenweg , Redpoint Ventures , General Catalyst , Michael Arrington är Crunchfund och andra.

Medgrundare Sam Zaid säger mig att investerare drivkraft för Getaround, vilket är i samma peer-to-peer bilpool rymden som Relay Rides , plockade upp "som gangbusters" efter sin debut och så småningom vinna på TechCrunch Störa New York. Fröet runda till slut blev kraftigt överdrivna, höja nästan 3x under första uppsåt.

Zaid berättar att sedan lanseringen i maj har tjänsten väckt den "tiotusentals" användare och att bilägaren registreringar har överskridit 5000 rikstäckande. Enligt Zaid, topp Getaround bilägare nu uppräkning mellan $ 6.000 till $ 10.000 per år, och vissa är till och med täcker deras bil betalningar via hyra ut sina bilar. Den genomsnittliga intäkten per bil i Bay Area är $ 340 månad.

Företaget har också nyligen strömlinjeformad sin iPhone app, som bland annat gör att hyresgäster både reservera och tillgång till deras Getaround bilar.

Getaround är för närvarande tillgänglig i South Bay, East Bay och San Francisco och Zaid säger mig att han är eyeing Seattle och Portland som utmanare för eventuell expansion. Den fria tjänsten monetizes genom att ta en 40% transaktionsavgift, som innefattar vägassistans, försäkringar och stöd.

Zaid säger att den främsta fördelen med att lansera Getaround på TechCrunch Störa New York var att konferensen validerade både start och marknaden ", det är verkligen väckt en hel del trovärdighet till både Getaround och peer to peer-marknaden bilpool som helhet. Eftersom det är en väldigt ny marknad, det är av oerhört stort värde. "

Obs: Som nämnts ovan TechCrunch grundare Michael Arrington satsar på Getaround via Crunchfund. Du kan läsa mer om hans investeringspolicy här .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar