lördag 10 september 2011

Domare regler till förmån för anställda sparken över Facebook-inlägg, beställer dem tillbaka till arbete

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/10/judge-rules-in-favor-of-employees-fired-over-facebook-post-orde/:
Den National Labor Relations Board har vägt in betydelsen av sociala nätverk på kontoret, att bestämma att de anställda inte kan avfyras för vad de inlägg på Facebook - så länge de använder plattformen för att prata om att förbättra sin arbetsplats. Den NLRB dom, meddelade på onsdagen, härrör från en incident förra året, när en anställd vid latinamerikaner FN i Buffalo ideell organisation gick på Facebook för att klaga på en medarbetare som anklagade henne för slacking av vid kontoret. Andra kolleger instämde snart in på kvinnans väggen inlägg med en massa svordomar-spetsad kommentarer innan önskat anställde såg tråden och rapporterade det till en arbetsledare. Värdera byråns nolltolerans för it trakasserier, avfyrade chefen de fem anställda som deltog i online-diskussion - inklusive en som gick på att lämna ett klagomål till NLRB. Förra veckan utfärdade förvaltningsrätt domaren Arthur Anchan slutligen en dom i målet bestämma att de anställda behöll rätten att tala om "deras villkor och anställningsvillkor", som står under National Labor Relations Act. Eftersom denna Facebook tråd inblandade diskussion om "jobb prestanda och bemanning" Anchan beställde latinamerikaner United att återinsätta de anställda. Beslutet är det första gången som en administrativ domare har beslutat om Facebook-relaterade workplace fallet, även om NLRB säger att det är emot "ett ökande antal avgifter relaterade till sociala medier under det senaste året" - så det sannolikt inte kommer att den sista. Du kan läsa styrelsens uttalande i sin helhet, efter pausen.

Fortsätt läsa Domare regler till förmån för anställda sparken över Facebook-inlägg, beställer dem tillbaka till arbete

Domare regler till förmån för anställda sparken över Facebook-inlägg, beställer dem tillbaka till arbetet publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 10 Sep 2011 08:11:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Forbes , CNET | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar