lördag 10 september 2011

I striden om "Tweet" Varumärke, Sues Twitter Twittad

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/YpZaqmhzWTg/:
tweety

Ni kanske minns att redan i juli 2009, Twitter har ett stort stank om utvecklarna att använda termen "tweet" i sina Twitter-applikationer. Märkligt nog, medan Twitter har länge försökt att registrera det "tweet" varumärke i USA har man hittills inte lyckats trots sina insatser främst för att en eller flera tredje parts utvecklare (s) faktiskt slå dem till punsch i - med framgång - ansökan om varumärken innehållande ordet "tweets".

Nu har Twitter flyttat till stämma en av de utvecklare, annonsering på nätet tjänsteleverantör Twittad (se lanseringen täckning ), i ett försök att annullera dennes registrering av "Let Your Ad Möt Tweets" varumärke.

I klagomålet , som är inbäddad nedan, hävdar Twitter enligt följande:

Denna åtgärd beror på registreringen av varumärket "Låt er AD MÖTER tweets" av Twittad, LLC ("Twittad" eller "Svarande") i samband med onlineannonsering tjänster för användning på Twitter. Svarandens LÅT DIN AD MÖTER tweets registreringen orättvist utnyttjar den utbredda föreningen genom att konsumera allmänheten av märket Tweet med Twitter, och hotar att blockera Twitter från sin registrering och legitimt utnyttjande av sitt eget märke.

I själva verket verkar det som svaranden har använt LÅT DIN AD MÖTER tweets enbart som en allmän fras att hänvisa reklam i samband med Twitter själv, och som sådan är oförmögen att fungera som ett märke, vilket gör den inställda registreringen ämnet på denna grund. Alternativt, om svaranden har möjlighet att etablera använda LÅT DIN AD MÖTER tweets som varumärke, är registreringen uppsägbar baserat på Twitter redan existerande rättigheter i en tweet märket.

Därför söker Twitter annullering av Twittad s LÅT DIN AD MÖTER tweets varumärkesregistrering enligt Lanham Act 15 USC § 1052 (d), § 1064 och § 1119.

Twittad in ursprungligen sin varumärkesansökan den 2 juli 2008. Från deras hemsida:

Jag har kontaktat Twittad, men har inte hört tillbaka ännu. Twitter kommentarer:

"Twitter organiska tillväxt har tagit många former, inklusive en utbredd, dictionary-dokumenterade sammanslutning av ordet" Tweet "med hjälp av Twitter. Det är det bästa för våra användare och utvecklare för innebörden av "Tweet" som skall bevaras för att förhindra förväxling, så vi vidtar åtgärder för att skydda sin mening. "

Ordbok dokumenterade, egentligen, frågar du? Japp !

I ett svar på en förfrågan som gjorts av NyDailyNews.com tillbaka i mars 2011 erkände Twittad grundaren James Eliason att Twitter hade uttryckt "oro" över Låt ditt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar