torsdag 15 september 2011

Bli galen med en kamera i start Alley

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/hO4_rDtfxPc/:
Screen Shot 2011-09-14 at 17.09.00

Årets start Alley var den största någonsin, med 200 företag ställer ut under hela konferensen. Kanske som ett resultat är det lockade ännu fler internationella företag och olika startups är fortfarande ganska fantastiskt att se. Vi beslutade att göra en hel del som kör runt med en kamera (bokstavligt talat), och göra några snabba brand intervjuer med nystartade - videorna nedan.

I likhet med tidigare år fanns det gott om israeliska startups på TechCrunch Störa, men i år tog de ut en hel "paviljong", som uppgick till en lång rad startup tabeller. Men detta kluster av företag från en plats visade sig vara en bra idé.

Bland de nystartade vi pratade med inkluderat Mingel, där du kan chatta kommer människor runt en plats, men där du inte behöver avslöja din verkliga identitet. Bristen på en karta kan vara en nackdel i mitt tycke, till skillnad från MapChat.

Mogime var ett socialt nätverk med anpassningsbara avatarer.

MoreDays var ett slags journalföring ansökan tillsammans med en dagbok app, med ett trevligt gränssnitt. Reminicent av Diary.com , men Dagbok har inte betonat tidskriften så mycket.

Poll.do var en start som tillåter människor att enkät / undersökning användare, till stor del via Twitter.

Vi sprang sedan till Christopher Maire, en seriell riskkapitalinvesteraren i Berlin och hade ett kort samtal om Berlin tech scenen.

PhoneDeck , en ganska fantastisk app som låter dig spåra Analytics omkring dig att använda mobiltelefoner. Jag ser fram emot lanseringen.

PigeonMe är en intressant app som är lite som en privat incheckning på Foursquare för schemaläggning träffa ups med vänner eller kollegor. Du delar du framtida lokalisering med någon privat.

Streamer är en start som ger småföretag uppgifter tillsammans i en "ström".

BookLikes är en social app för boksläsare där användare följer varandra och göra listor över sina favoriter, lite som på Twitter. Kommer ut ur Polen.

ReadMill är en startup baserad i Berlin som också umgås böcker via en iPad och online.

RedStaple är ett webbaserat verktyg för att skapa ePublications och förbättrad iBook - något som författare och förläggare kunde använda.

SelectTogether handlar om social shopping, och få dina vänner att chatta med dig om produkter när du är online shopping.

MinuteBox är ett nytt sätt att prata med experter.

Lumatic tacklar göra städerna användbart fotgängare.

SkyYou är ett nytt socialt spel app start.

Whit.li handlar om fastställande online recensioner och göra dem mer relevanta.

VisualScript är att skapa en animation verktyg för HTML 5.

Veat är en SaaS-lösning för återförsäljare för after sales-marknadsföring kampanjer.

Eeve är en plats baserad socal nätverk som tillåter människor att skapa ett tillfälligt nätverk med bilder. Det är som färg - men det fungerar.

Dapsem är ett tack plattform - som en uppgraderad Liksom för människor.

TourWrist skapar 3D-visualiseringar av platser med hjälp av en iPad - perfekt för resenärer.

ShopCade ISA social shopping app, byggd i Facebook, där du kan sälja och köpa.

Quest.li är "Twitter jakt i r

1 kommentar: