torsdag 15 september 2011

TechCrunch Störa SF Battlefield Semifinal: Domarna React

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/594HLShBydQ/:
Screen Shot 2011-09-14 at 7.37.26 PM

Den TechCrunch Störa Startup Battlefield semifinal började i ett oortodoxt sätt, med moderator Paul Carr föra på TechCrunch grundare Mike Arrington gå tech kändis domare Ron Conway, Hadi Partovi, Marissa Mayer, Roelof Botha och Matthew Cohler scenen.

Medan vi väntar på den slutliga vinnarna kommer att meddelas, kan du tolka igenom mina anteckningar om allt det roliga, nedan.

Bitcasa

Till skillnad från Dropbox som synkroniserar din fil till molnet, låter Bitcasa du skriva till ett moln, använda datorn på samma sätt som du normalt, men nyttan är att skriva filen till molnet. Bitcasa bestämmer intelligent vilka filer du vill komma åt, och cachar dem på din hårddisk. Det är betydelsefullt eftersom det ger dig obegränsad lagring i molnet, undergräva den typiska modellen för att skriva filer till hårddisken och sedan behöva flytta dem när du lagrar.

I beta-Det är en gratis, freemium modell, $ 10 per månad för obegränsad lagring.

Domarnas kommentarer:

Mike Arrington twittrade ut igår kväll att "Bitcasa är ett spel växlare om de inte skruva upp." Med hänvisning till det faktum att det kan finnas tre Dropbox investerare på scenen: "Hur kommer du att öka din användarbas tanke Dropbox är där ute?" Bitcasa svarade att deras värde förslag skiljer sig väsentligt från Dropbox, "Vi är om den nya hårddisken," inte om fildelning, "Du måste fortfarande ha utrymme på hårddisken för Dropbox.

Domare Marissa Mayer uttryckte också oro för att Dropbox var en konkurrent och undrade om att dela processen, "När du delar med en mobil enhet, är du förvara saker på klienten, eller är det rent strömmas?" Svaret är att enheten kommer att strömma det från molnet i realtid över nätverket. "

Botha tog upp kostnadsfaktor av strömmande alla dessa uppgifter, som Bitcasa åtgärdas genom att säga att de använder en cache-modell, vilket minskar kostnaderna. Matt Cohler ville veta vad som var det viktigaste problemet för start löst för konsumenter, som start svarade att de aldrig vill att du måste dra ut en annan USB-sticka eller hårddisk igen, medan med Dropbox du fortfarande behöver utrymmet.

Ron Conway tog upp det faktum att det i princip kommer att bli en marknadsföring strid mellan Bitcasa, Dropbox och Boxee samt start verkligen måste fokusera på vad som skiljer den. "Dubbla video fångade min blick, som verkar vara ett bevis du är annorlunda. Nötkött upp marknadsföringen, eftersom detta kommer att bli galen. "

Efter en Partovi fråga om säkerhet, tog Cohler upp att han såg mycket av denna kärna funktionalitet med GDrive. "Varför ska du bli framgångsrik?" För att start sa, "Min mor kunde använda detta och hon är inte en dator person. Det är Apples modell, vi vill bara att det ska fungera. "

Shaker

Shaker är en social miljö som låter dig använda din Facebook-profil att interagera med människor runt, "Som en Second Life, förutom du själv." Plattformen för sociala erfarenheter, vilket gör att du kan besöka virtuella platser som barer eller kontor , införliva Facebook API för att inkludera saker som en likadan vägg där du kan se vad du har gemensamt med andra människor i rummet.

Shaker har haft nästan 10K användare sedan i sin beta lansering.

Domarnas kommentarer:

Ron Conway började återkoppling genom att fråga, hur lika app var att Second Life och vad som händer när app morfar in en dejtingsajt. The Shaker grundare talade om ho

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar