torsdag 15 september 2011

MasterCard demos Google Wallet, QkR plattform för mobila betalningar

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/15/mastercard-demos-google-wallet-qkr-platform-for-mobile-payments/:
Du har säkert hört mycket om NFC-kapabla smartphones, men lite i vägen för själva verkliga världen använder för chip. Tja, MasterCard som vill ändra på allt detta, och kasta i några innovationer egen artighet av sin interna FoU-laboratorier och Google. Visas upp vid ett evenemang i dag, demoed företaget Google Wallet ansökan vi först läst om i maj - ". snart", som laddar för en officiell lansering någon gång Körs på Sprints Nexus S 4G - med en planerad expansion till flera enheter - användare kan ansluta en Citi MasterCard -konto till tjänsten och knacka till betalning i alla detaljhandeln plats utrustad med en PayPass station . Transaktionerna sker så omedelbart som du förväntar dig, med att spendera varningar notated automatiskt i-app, samt via SMS. Om du är den paranoida typen eller bara en slösare, erbjuder app många alternativ att sätta ramarna, godkänna / block köp via kategori (t.ex. restauranger, nöjen) och aktivera varningar för utländska aktivitet. För närvarande är Google Plånbok tjänsten Android-bara, och det är nog en direkt följd av AT & T, Verizon och T-Mobile backas mobil betalning rival, ISIS .

Men företagets fick också ett öga fast och hållet på framtiden - beräknande upp alternativa implementeringar för betalning on-the-gå igenom sin MasterCard Labs division. Fokusera på sin QkR plattform (en uppenbar spela på QR-koder), varierade dessa begrepp från signaler tv-ljud kodade med köpet data hörbart till en telefon som kör QkR app, eller snabbmat tabletops inbäddade med NFC och QR-koder som kommer att tillåta kunder att söka efter kuponger, för på distans och tillämpa rabatt - allt utan att lämna sina platser. Det mest intressanta användningen av den nya plattformen hade dock ingenting att göra med användningen av mobiltelefoner och allt att göra med en Xbox Kinect. Använda gest erkännande tech, kan poster väljas på skärmen genom att hålla handen över ett objekt och navigera genom kassan. Vi vet, ännu en stor proof-of-concept, men stoppa undan den cynism för en sekund - en företagsrepresentant anförtrodde oss att mjuka pilot test av QkR pågår redan, med ett officiellt tillkännagivande planeras under de kommande två veckorna. Och oroa dig inte om att det är en Google OS-bara-affären, är QkR testats i IOS, Windows Phone Mango och med BlackBerry. Huruvida den innovativa betalning system'll lanseringen med alla dessa mobila operativsystem ombord var inte klart, men vi var säkra på att det skulle vara minst två bolagsmän ombord. Hoppa förbi paus för att få en närbild av vår praktiska med framtiden för betalning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar