torsdag 15 september 2011

Ett år efter "AngelGate", mer Angelic Angels komma över Störa

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/GoQ3uxWQbrk/:
disrupt_d3-3044-1

För ett år sedan utbröt en stor kontrovers innan TechCrunch Störa (låter det bekant?). Michael Arrington gick in en bar i San Francisco, Bin 38 och gick ut känslan smutsig. Det var i Bin 38, att han hört en grupp av företagsänglar talar om en rad saker - varav många inte verkar mycket entreprenör-vänlig. Hur som helst, var situationen illa nog att Mike var tvungen att skriva ett inlägg som förklarar: TechCrunch Störa Kommer inte handla om AngelGate .

Och det var oftast inte. Utom en panel .

Spola fram till idag. Mike var tillbaka på scenen med en annan grupp av änglar. Situationen har förändrats kraftigt, Mike är nu en investerare själv, med flera erbjudanden ängel runt i påsen. Under tiden har ängeln scenen som helhet exploderade ytterligare när vi är i forthy investera tider.

Att sparka saker, revisited de kort AngelGate. Ni minns kanske att SV Angels Ron Conway var mest upprörd över vad som gick ner i Bin 38. Å andra sidan var 500 Startups Dave McClure som var på Bin 38 (Conway var inte) den kvällen. Båda var på förra årets panel och båda var på årets också.

"Fördelen var att alla insåg att vi bör fokusera på att hjälpa entreprenörer," Conway sade i dag till applåder från publiken. Och det var ganska mycket det. Efter det flyttade samtal om vad som händer i ängeln samhället nu.

Mike undrade om rör sig mot icke-begränsade anteckningar (i huvudsak en finansiering runda där det faktiska priset bestäms efter investerare begå) är en dålig sak för investerare. Specifikt frågade han om Conway åtagande att investera i alla Y Combinator startups med Yuri Milner var att skada andra änglar?

Alla verkade vara överens om att de icke-begränsade situationen började långt tidigare. Faktum är att det är så det var ett tag tills änglarna började vinna popularitet och kunde trycka tillbaka till tak anteckningar, konstaterade McClure. Endast McClure och Conway var de i panelen som var öppen för att göra icke-begränsade anteckningar alls. SoftTech är Jeff Clavier , Freestyle är Josh Felser och Felicis " Aydin Senkut är alla allmänt mot begreppet.

McClure: s tanke är att man ska vara "öppen för stora företag" ingen roll vad villkoren är. Samtidigt menar Conway att entreprenörer med bra spår poster har inflytande att göra icke-begränsade anteckningar, och tror att det är deras rätt att dra nytta av det.

Felser anser att icke-begränsade anteckningar ont tidiga investerare som ofta är vänner eller familjemedlemmar. De tar det mest risk och begå tidigt, så de kan få skruvas utan lock. Men Conway tror icke-begränsade är en del av skönheten i fri företagsamhet. Han konstaterade att när han investerade i Google $ 75 miljoner Euro före och på den tiden skulle det ha ansetts vara en icke-begränsade not. Han pekade också på Jim Breyer komma in på Facebook på 85 dollar miljoner samma idé.

Efter lite fram och tillbaka om ämnet, inflikade Conway. "Inget av detta ärenden", sade han. Vad som verkligen betyder är de produkter och entreprenörer, förklarade han.

Så Mik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar