måndag 22 november 2010

FAA ger SpaceX för första gången någonsin kommersiell licens för rymdfarkoster återinträde

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/22/faa-gives-spacex-the-first-ever-commercial-license-for-spacecraf/:
Tja, SpaceX gjorde bara en enorm milstolpe i rymdfärder för proletariatet: vi får komma tillbaka nu. FAA gav bara SpaceX Dragon's kapsel om återinträde licens, vilket banade väg för den att göra rundturer till den internationella rymdstationen och så småningom även ta upp folk där. NASA, som redan har några rejäla kontrakt med SpaceX för lanseringar, har gratulerat SpaceX över Twitter på de goda nyheterna, men vi är säker på att några miljarder dollar i framtida affärer talande redan. Engadget egen Tchad Mumm, bosatt Space Destiny Enthusiast, hade följande att säga om viktig händelse:
"Vi står på axlarna av våra förfäder, att nå ut ett litet barnsligt hand på stjärnorna. Och sedan återvänder säkert till jorden tack vare FAA-certifiering. Vi är på gränsen till det omöjliga."
Tyvärr, det finns något i vårt öga ...

Fortsätt läsa FAA ger SpaceX för första gången någonsin kommersiell licens för rymdfarkoster återinträde

FAA ger SpaceX för första gången någonsin kommersiell licens för rymdfarkoster återinträde ursprungligen visades på Engadget på måndag, 22 Nov 2010 17:26:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink @ NASA (Twitter) | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar