måndag 22 november 2010

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: smala skyskrapor, elfordon och maskinen som lägger tegel vägar

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/21/inhabitats-week-in-green-slim-skyscrapers-electric-vehicles-a/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i Green.

Det har varit en monumental vecka för gröna transporter som laget Inhabitat slog Los Angeles Auto Show för att räckvidden ut de hetaste up-and-coming eco fordon - däribland vinnaren av 2011 Green Car of the Year, den Chevy Volt ! Vi var också blåst bort Storbritanniens första helelektriska superbil medan Honda tillkännagav planer på att producera en helt eldriven version av sin stad-vänlig Fit . Naturligtvis rena miljöbilar kräver en stadig källa till förnybart bränsle - det är där vi var glada att se Washington DC installera sin första offentliga EV laddaren medan London tillkännagav planer på att installera 1.300 laddningsstationer och Singapore sköt upp världens största biodieselanläggning .

Denna vecka har vi också tittat på flera fantastiska uppgraderingar till vår byggda miljö, som börjar med Tiger-Stone - en automatisk tegelsten om maskin som rullar ut vägar som matta . Samtidigt forskare avslöjade ett nytt sätt att reparera vår vittrande betong infrastruktur att använda genetiskt modifierade bakterier , och Taiwan avslöjade planer för flera futuristiska skyskrapor som är insvept i grönska och drivs av solen .

Slutligen, denna vecka har vi fört dig också täckning av de senaste och bästa Green Building teknik från en av årets största grön design visar - Greenbuild 2010. På tal om high-tech grön design, kolla in den här behändiga Solcellsladdning formad som en skalbagge och inte missa en chans att vinna en helt ny Windows Phone 7 !

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: smala skyskrapor, elfordon och maskinen som lägger tegel vägar publicerades ursprungligen på Engadget på Sun, 21 Nov 2010 20:30:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar