måndag 29 november 2010

Harvard forskare föryngra äldre möss, skratta maniacally

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/29/harvard-scientists-rejuvenate-elderly-mice-laugh-maniacally/:
Återföring av åldrande har varit en av de stora drömmar om mänskligheten, men det verkar som våra gnagare överheten har slå oss till det. Harvard Medical School har visat "en dramatisk omsvängning" i åldrandeprocessen när återinföra enzymet telomeras i en gammal och svag möss. Vad som hände var att deras naturligt slitna organ började regenerera, i stället för degenererande ytterligare, föra dem tillbaka till ett ungdomligt hälsotillstånd. Tråkigt nog, medan resultatet av denna studie är enormt viktig, det finns ett par förbehåll att göra: för det första var de möss i fråga genetiskt modifierad för att lida av en brist på telomeras, som kan ha uppblåsta resultaten av de tester i förhållande till ordinarie möss, men ännu viktigare, är en ökning toelomerase hos människa "ett kännetecken för de flesta cancer hos människa." Så, om du vill ha en bild på Benjamin Button brygd, måste du ha mycket tålamod verkligen. För nu, låt oss bara vara glad att Algernon och hans kompisar har hittat sin ungdomens källa.

[Tack, Vygantas ]

Harvard forskare föryngra äldre möss, skratta maniacally ursprungligen visades på Engadget på måndag, 29 Nov 2010 06:37:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink The Guardian | källa Natur | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar