måndag 29 november 2010

MS ansöker om patent på "ljusinducerad shape-minne," en pekskärm som kan röra tillbaka

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/29/ms-applies-for-patent-on-light-induced-shape-memory-a-touchsc/:
MS ansöker om patent på "ljusinducerad shape-minne," en pekskärm som kan röra dig tillbaka
Pekskärmar är själviska älskare, ta dina mjuka smekningar och otålig kranar utan att ge en antydan om återkoppling till dig. Vi har sett försök att ändra på detta, liksom prototyper från Toshiba och Senseg att lägga lite textur till en handgripligas yta, men nu Microsoft kanske letar för att stoppa sådan dynamisk taktilitet till en av de största beröringsytor: Surface . En färsk patentansökan titeln "Light-inducerad Shape-minne Polymer bildskärm" beskriver en teknik för en skärm som använder infrarött ljus för att upptäcka kontakten, men också till "selektivt ändra en topografi topografi föränderliga lager." Med andra ord: att göra det ojämn eller slät. Vissa våglängder av ljus som projiceras på skärmen kan orsaka områden som topografi lager expandera eller kontrakt, som slutligen kan betyda alla våra rop på uppmärksamhet kan slutligen besvaras i natura.

MS ansöker om patent på "ljusinducerad shape-minne," en pekskärm som kan röra tillbaka ursprungligen visades på Engadget på måndag, 29 Nov 2010 11:56:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink New Scientist , QikGlance | källa USPTO | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar