måndag 29 november 2010

MIT utveckla smarta adaptiva LED-belysning för att minska energiförbrukningen med upp till 90 procent

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/28/mit-developing-smart-adaptive-led-lighting-system-to-reduce-ener/:
Det är väldigt bra att tillverkarna ständigt driver på för effektivare lysdioder , men vi kan göra bättre än så: tänk om vi kunde ha en LED-belysning system som pumpar ut precis rätt mängd saft för att passa vår föränderliga miljö? Det är precis vad trädet huggers vid MIT arbetar med just nu. Said adaptivt system bygger på en liten låda som inte bara fungerar som en position tracker, kalibrator och sensor för dimbara overhead LED armaturer, men även låter användaren ställa in önskad ton och ljusintensitet för rummet. Med andra ord: oavsett hur soligt eller molnigt det är ute, kommer du fortfarande vara bekvämt solar sig i samma fast ljus i rummet och samtidigt spara upp till 90 procent av energi. Vår gissning är att Philips - projektets sponsor - så småningom kommer att släppa en produkt baserad på denna teknik, men för tillfället kan du se systemet i aktion efter paus (från 01:07).

Fortsätt läsa MIT utveckla smarta adaptiva LED-belysning för att minska energiförbrukningen med upp till 90 procent

MIT utveckla smarta adaptiva LED-belysning för att minska energiförbrukningen med upp till 90 procent som ursprungligen visades på Engadget on Sun, 28 Nov 2010 23:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Bra | källa MIT News | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar