måndag 29 november 2010

Wikileaks: kinesiska politbyrån som ansvarar för Google dataintrång

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/29/wikileaks-chinese-politburo-responsible-for-google-hacking/:
Du var tvungen att veta något intressant skulle komma ut av det kvartal miljoner diplomatiska kablar som Wikileaks bara, ja, läckte sent på söndagen, och New York Times har valt ut ett doozie för oss. Som det visar sig att stora brouhaha i Kina kring hacking av Gmail-konton faktiskt var en statligt auktoriserad attack. Sådan var den rapport från en kinesisk informatör som arbetar för den amerikanska ambassaden, och informationen fortsätter med att säga att det var en del av en "samordnad kampanj av dator sabotage," nå ett brett nät av mål, inbegripet amerikanska regeringen maskiner, amerikanska privata företag och ... Dalai Lama. Hej, Kina knappast det första landet som någonsin delta i statligt sponsrad Cyber spionage (ahem, Stuxnet), men vi kan inte säga att vi inte besvikna. Låt oss hålla den stiliga från och med nu, okej killar?

Wikileaks: kinesiska politbyrån som ansvarar för Google dataintrång ursprungligen visades på Engadget på måndag, 29 Nov 2010 05:48:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TechCrunch | källa New York Times | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar