fredag 24 december 2010

Cambridge utveckla "tankeläsning" datorgränssnitt med anlete Charles Babbage (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/23/cambridge-developing-mind-reading-computer-interface-with-the/:
Under flera år har forskare undersöker möjligheterna att skapa enheter som förstår icke-verbala signaler som vi tar för givet i människa-människa interaktion. En av de mer intressanta projekt vi sett på senare tid leds av professor Peter Robinson på Computer Laboratory vid University of Cambridge, som arbetar på vad han kallar "mind-läsapparater", som kan sluta mentala tillstånd av människor från sitt kroppsspråk. Genom att analysera ansikten, gester och röstläge, är förhoppningen att maskiner kunde göras för att vara mer användbart (fan, vi skulle nöja sig med "mindre frustrerande"). Peep videon efter pausen för att se Robinson med en traditionell (och irriterande) satnav enhet, jämfört med en som har både Cambridge "tankeläsning" gränssnitt och en humanoid huvud förebild som Charles Babbage. "Det sätt som Charles och jag kan kommunicera," Robinson säger: "visar oss framtiden för hur människor interagerar med maskiner." Nästa stopp: kusliga dalen !

Fortsätt läsa Cambridge utveckla "tankeläsning" datorgränssnitt med anlete Charles Babbage (video)

Cambridge utveckla "tankeläsning" datorgränssnitt med anlete Charles Babbage (video) publicerades ursprungligen på Engadget tor, 23 Dec 2010 21:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa IEEE Spectrum | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar