fredag 24 december 2010

Nanopore DNA-sekvensering löften hela arvsmassan i minuter eller pengarna tillbaka

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/24/nanopore-dna-sequencing-technique-promises-entire-genome-in-minu/:
Forskare förfina snabb nanopore teknik DNA-sekvensering, hela arvsmassan i minuter eller pengarna tillbaka
Dessa vagt prisvärda DNA test som lovar att berätta precis hur stor risken är att drabbas av något hemskt och oundvikligt genetisk åkomma i framtiden? De ser bara på en bråkdel av bråte och baser som utgör din genetiska kod. Det finns en tävling på att utveckla ett snabbt och billigt sätt att sekvens en människas hela arvsmassan, en process som kostar ungefär en miljon dollar nu och tar evigheter men via tekniken under utveckling vid Imperial College London , kan göras på några minuter ett par dollar på 10 år. Processen bygger på nanopores, som är det go-to tech för företag som försöker klara detta. I grunden är en DNA-sträng drivit igenom en 2 Nm hål på ett kiselchip och, som det rör sig genom, är att chippet kan använda en elektrisk laddning för att läsa Strands kodande sekvens. Det är sedan spotta ut till en superdator till kritan siffrorna med en hastighet av 10 miljoner baser per sekund, och inom några minuter kan du också få några hårda data för att göra dig galen om framtiden - och kanske en plats att sätta din iPod också.

Nanopore DNA-sekvensering löften hela arvsmassan i minuter eller pengarna tillbaka ursprungligen visades på Engadget på Fri, 24 Dec 2010 08:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Imperial College London | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar