fredag 10 december 2010

Forskare utvecklar programmerbara molekylär kretsar för levande celler

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/10/researchers-develop-programmable-molecular-circuitry-for-living/:
Forskare vid UCSF School of Pharmacy's Institutionen för farmaceutisk kemi, som leds av Christopher A. Voigt har just publicerat ett dokument som lovar att få din kretsar rörelse. Teamet har arbetat med E. coli bakterier att bygga logiska grindar som de som finns i datorer direkt i cellerna, vilket gör det möjligt att lägga nya ledningar och programmera dem. Den enkla logiska grindar som används i experimentet byggdes in gener sedan in i E. coli celler. Den logiska grindar verkade då som communicatorn mellan olika stammar, att låta dem vara ansluten together.The användning av logiska grindar i cellerna skulle kunna göra det möjligt att behandla mer komplicerade processer, så att vetenskapen kan börja använda celler på molekylär nivå för biomedicinska framsteg.

Forskare utvecklar programmerbara molekylär kretsar för levande celler som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 10 Dec 2010 05:20:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Physorg | källa Natur (sammanfattning endast) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar